Království železnic

Třída T1 navštívila na konci semestru, 26. 5., Království železnic. Podívejte se na fotky a na ukázku toho, co dokážou slovanští studenti napsat po dvou semestrech výuky češtiny, za což je jejich učitelka paní Jana Čepeláková moc chválí!
Tatiana Popova, T1

Moc ráda cestuju. Mojí nejoblíbenější snídaní je káva, kterou piju na letišti.
Mám ráda noc před cestou, když si balím kufry a pak ležím v posteli a čekám na ráno.
Ráda vidím nová místa a slyším cizí jazyky.
Můj sen je cestování po USA autem. Amerika je cizí kontinent, na kterém jsem nikdy nebyla. Chtěla bych začít svoje cestování od Texasu a skončit kdekoli blízko Kanady, například v Severní Dakotě. Chtěla bych se koupat v Tichém oceánu a další měsíc se dívat na vodopád na hranici mezi USA a Kanadou.
Bylo by hezké, kdybych se procházela po New Yorku a odpočívala v Disneylandu na Floridě. Taky bych se chtěla podívat do kavárny ze seriálu Přátelé.
Můj sen už od dětství je nakupování v americkém supermarketu. Chtěla bych, aby to bylo součásti mého života.
Mám ráda cestování. Chtěla bych se podívat do všech států světa, ale USA je stát, který určitě jednou navštívím.

Vladyslav Volodin, T1: To, co poslouchám.

Hudba hraje důležitou roli v naší společnosti. Dneska všude na veřejných místech můžeme vidět mladé lidi, kteří poslouchají hudbu ve sluchátkách nebo jakýmkoliv jiným způsobem. Hudba pomáhá lidem odpočívat, soustředit se na práci nebo na studium.
Mám rád různé hudební žánry. Můžu poslouchat jakoukoliv hudbu, ale nejvíc se mi líbí rock, rap, klasická hudba, post rock a pop.
Od malička jsem poslouchal písně Vladimira Vysockého. On je můj oblíbený zpěvák. Vysockij je bard. Moje nejoblíbenější píseň se nazývá «Balada o boji». Líbí se mi taky jiné jeho písně, např. «Píseň o příteli», «Balada o lásce» a «Jablka z ráje», ale «Baladu o boji» poslouchám nejraději.
Moje oblíbená hudební skupina se nazývá «Agata Kristi». Je to ruská rocková skupina. Poslouchám její hudbu proto, že to byla jedna z oblíbených skupin mojí matky, když byla studentka. «Agata Kristi» se mi ale taky moc líbí.

Výlet do zoo

Nedávno jsem byla v pražské zoo. Mám ráda různá zvířata, proto procházka po zoo byla pro mě velmi zajímavá. Pražská zoo je velká, proto všechna zvířata mají dost prostoru pro život. Je tam mnoho ptáků. Nejvíc se mi líbili tučňáci. Jsou to ptáci, kteří neumí létat, ale hezky plavou ve vodě. V zoo je mnoho tučňáků, proto spolu můžou kamarádit.

Kromě ptáků je v zoo mnoho dalších zvířat. Mám ráda tygry, lvy a další zvířata, která jsou podobná kočkám. Jmenujou se kočkovité šelmy. Jsou moc hezké a mají zajímavé povahy. Ale v zoo se mi ze všech zvířat nejvíc líbily gorily. Jsou to velmi chytří tvorové, proto je moc zajímavé dívat se na ně.

Výlet do zoo se mi moc líbil, ale kvůli němu se mi víc začalo stýskat po mém mazlíčkovi. Mám krásného a dobrého pejska. Chtěla bych chodit se svým psem na nějaké procházky, běhat a hrát si s ním. Těším se na ty procházky, až přiletím do svého města.

Text a foto: J. Čepeláková, M. Tůmová, studenti T1

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *